Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Zan Mitrev Clinic и годинава дел од „Галичка свадба“

Назад до Блог

04.07.2019

Zan Mitrev Clinic и годинава дел од „Галичка свадба“

Традиционално и оваа година Zan Mitrev Clinic ќе ја поддржи светски познатата културна манифестација „Галичка свадба“. Манифестацијата ќе се одржи во периодот од 12-ти до 14-ти јули во Галичник. Галичката свадба е манифестација која редовно е посетувана од голем број видни претставници на културниот и општествено-политичкиот живот, како и претставници на дипломатскиот кор, кои со особено внимание ја следат единствената хармонија создадена од манифестацијата и неповторливиот „Галички амбиент“.

Галичката свадба со години е прогласувана за најуспешна туристичка манифестација кај нас, а од Њујорк Тајмс и Нешнл Џиографик за најтрадиционален свадбен фестивал во Европа чиј дел секогаш е и нашата клиника.

Во преубавиот амбиент на селото Галичник на Бистра планина, со поставување на свадбарското знаме ќе почне 46. издание на Галичката свадба, една од најспектакуларните културни манифестации во земјата.

Младенците на годинашната манифестација Марина Петровска и Огнен Караѓозовски, кои се избрани во конкуренција од повеќе пара, денес, изјавија дека се особено среќни што се избрани за невеста и младоженец, на најавтентичната и најтрадиционална свадба на сите простори. На манифестацијата учество ќе земат околу 100 статисти облечени во автентични галички носии, КУД со околу 30 учесници, коњица и коњи со техничката поддршка, односно вкупно околу 250 луѓе.