Дали знаете дека е можна операција на рака без употреба на скалпел?

Дневна доза здравје

јуни 06,2024

Да, вистина е!

Доколку имате проблем со:

 • болни и воспалени тетиви во пределот на шаката, рачниот зглоб, лактот, рамото, стопалото или ногата
 • болки и оток во малите зглобови на шаките
 • болки и оток во малите зглобови на стопалото
 • мускулна болка
  -болка во плешките
  -ослободување на притиснати нерви како карпал тунел синдром, или кубитал тунел синдром?
  -контрактура на зглоб (вкочанет, ригиден зглоб)?
  -сите стадиуми на Дипитренова контрактура во шаките (трајно свиткување на прстите), дури и најтешкиот 4 (четврти) стадиум.

Можно е решавање на сите овие состојби без класична операција.
Оваа револуционерна метода (интервенција) ја спроведува д-р Синоличка Џамбазова која од скоро е дел од нашиот тим ортопеди. Таа е единствениот хирург за рака на Балканот која ги решава и најсложените проблеми со рацете со оваа специјална оперативна техника без користење на нож (скалпер).

Што треба да знаете за самата интервенција?

Се работи во локална анестезија и трае 30 минути, по што пациентот може веднаш да си оди дома. Нема контраиндикации и нема возрасно ограничување.
Оваа интервенција е ТРАЈНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОБЛЕМОТ, нема рецидиви.
И токму минималната инвазивност на интервенцијата овозможува и побрзо закрепнување на пациентите.
За примената на оваа оперативна техника д-р Џамбазова минатата година го освои 1-то место на светско ниво.