Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Тимот на Жан Митрев

Back to Doctors

Проф. д-р Борче Георгиевски

Спец. по интерна медицина – Супспец. по хематологија

Place of birth:

E-mail:

borche.georgievski@zmc.mk

2007

Субспецијалист по Хематологија

1995

Докторат по медицински науки Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р. Македонија

1987

Специјалист по интерна медицина

1983 – 1987

Специјализација  по интерна медицина

1979

Доктор по медицина, Медицински Фацултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р. Македонија

2022 – во тек

Специјалист по интерна медицина – Субспецијалист по хематологија во Клиничката болница Жан Митрев, Скопје

2004 – 2022

Член на координативно тело на катедра по интерна медицина

1986 – 2022

Настава по интерна медицина на Медицински Факултет Скопје

2000 – 2022

Раководител и основноположник на трансплантација на коскена срцевина хематопоетски матични клетки во Р. Македонија

2006 – 2007

Директор на ЈЗУ Клинички Центар

1999 – 2002

Директор на ЈЗУ Клиника за Хематологија Скопје

1979 – 1983

Доктор по медицина во Здравствен дом Качаник, Р. Косово

2000 – 2022

Носител и учесник во научно-истражувачки проекти од областа на трансплантацијата, регенеративната медицина и хематологијата

1997 – 1999

Стручно усовршување во „Центар за трансплантација на коскена срцевина“ во „Георге Папаниколау“ – Солун, Р. Грција

1992 – 1993

Специјализација во „Центар за трансплантација на коскена срцевина“ во Милано, Р. Италија

  • Американска асоцијација за хематологија
  • Од 2005 – 2017 год. Член на Советот на Г.Скопје и заменик градоначалник на Г.Скопје
  • Хуманитарно здружение на пациенти лекувани со трансплантација на хематопоетски матични клетки
  • Македонско здружение за трансплантација на органи и ткива
  • Тим лидер на трансплантација со хематопоетски матични клети во Р.Македонија и член на ЕМБТ – Европска групација за трансплантација на коскена срцевина
  • Лекарска комора на Р. Македонија
  • Автор и коавтор на повеќе од 250 научни трудови од областа на хематологијата, трансплантација и регенеративната медицина
  • Коавтор на книгата по интерна пропедевтика медицина (клиничко испитување) и Хематологија
  • Ментор на магистерски и докторски дисертации одбранети на Медицински факултет Скопје, Р. Македонија

Англиски

Српски

Хрватски