Caktoni kontroll

Schedule a review

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Lajmet e fundit nga klinika jonë

Back to Blog

29.10.2019

Heqja e bajameve: Kur duhen hequr dhe si realizohet ky intervenim në spitalin tonë

Tonziloadoitektomia është procedurë kirurgjike me anë të së cilës bëhet mënjanimi i tonzileve palatale (bajameve) dhe vegjetacionit adenoidal (bajamja e tretë) nga fyti. Bajamet palatine dhe bajamja e tretë janë akumulim i indit limfatik të vendosura ndërmjet pjesës frontale dhe të pasme të qjellëzës (epifarings).

Shkaqet me të zakonshme për trajtimin operativ të bajameve:

 • Angina e përsëritur (3 herë në vit)
 • Abscese të përsëritura të peritonsillarit
 • Hipertrofi e përcaktuar e bajameve
 • Vërshtirësi ne frymëmarrje nga hunda (kur keni frymëmarrje me gojë hapur)
 • Gërhitje gjatë fjetjes dhe Sleep apnea
 • Nëse infeksionet e shpeshta ndikojnë në shfaqjen e infeksioneve të veshit të mesëm dhe në reduktimin e dëgjimit (inflamacion akut, otit me sekrecion)
 • Kur bajamet shkaktojnë infeksione tek organet e tjera (ethe reumatike nefriti, alopeci)
 • Kur vërtetohet se janë shkak i erës së keqe në gojë (foetor ex ore)

Për të gjetur treguesin e saktë të tonziloadoitektomisë është e nevojshme që të sigurohet anamneza (historia) e problemit të pacientit dhe më pas të bëhen shqyrtimet në vijim:

 • Kontroll ORL (orofaringoskopia, rinoskopia frontale, otoskopia)
 • Fibernazoepifaringoskopia, bris nga fyti dhe hunda, KKS me CRP dhe ACO
 • Timpanometria dhe audiometria
 • Polisomnografia (për diagnostikimin e Sleep apnea)

Në Zan Mitrev Clinic intervenimet operative të bajameve kryhen me anestezi të përgjithshme endotrakeale, me anë të një instrumenti të vecantë ULTRACISION-HARMONIC SCALPEL me anë të të cilit reduktohet koha e intervenimit si dhe dhimbja dhe gjakderdhja në periudhën postoperative.

Rezervoni kontrollin tuaj në 02 / 30 91 484