Caktoni kontroll

Schedule a review

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Histeroskopia

Back to Blog

24.09.2019

Histeroskopia

Histeroskopia operative është një metodë domethënëse për zgjidhjen e problemeve shëndetësore gjinekologjike tek një numër i madh i popullatës femërore. Ky është një intervenim i cili kryhet me anë të kamerës e cila vizualizon hapësirën e mitrës duke mundësuar kështu zgjidhjen e shumë problemeve të cilat janë shqetësuese për gratë, probleme të cilat me parë kerkonin intervenim kirurgjik. Gjakderdhja anormale e mitrës është një simptomë e cila përafërsisht prekë 40% të grave të cilat paraqiten në ordinancat gjinekologjike. Në disa raste është i nevojshëm trajtimi me terapi hormonale, megjithatë shpesh shfaqen ndryshime në pjesën e mitrës të cilat ne sot i trajtojmë në mënyrë mikroinvazive si operacion njëditor, për rekuperimin e të cilit kërkohet një periudhë e shkurtër. Sot, shumica e grave kërkojnë modalitete alternative të operacionit klasik për shkak të obligimeve profesionale të cilat i detyrojnë ato që të rikthehen shpejt në vendin e tyre të punës.

Histeroskopia operative tashmë është një standard i artë për mënjanimin e polipeve në hapësirën e mitrës, miomave të cilat janë të dukshme brenda mitrës, ablacionin endometrik të cilin e përdorim tek gratë të cilat kanë përfunduar me procesin e riprodhimit, dhe që kanë menstruacione të bollshme të cilat shkaktojnë anemi dhe dobësi e përgjithshme.

Përveç trajtimit të patologjisë intrauterine të shoqëruar me gjakderdhje anormale dhe të bollshme, histeroskopia aplikohet edhe për të zgjidhur problemet e anomalive kongjenitale të mitrës, si dhe atë të infertilitetit me anë të reseksionit (prerjes) të murit të mitrës.

Kirurgjia histeroskopike sot ka një vend të rëndësishëm në praktikën e përditshme gjinekologjike, duke sjellë më vete përparime të mëdha në trajtimin e problemeve shëndetësore tek gratë.

Dr. Sci. Irena Andonova

Zan Mitrev Clinic