Ekipi i avokatëve të Klinikës Zhan Mitrev: Ngadalë prokuror Bubevski, t’ju kujtojmë “prezumimin e pafajësisë”

Ngjarje

Shkurt 02,2023

Ana mbrojtëse reagon ndaj deklaratës së fundit të shefit të Prokurorisë Themelore Publike, Gavril Bubevski, i cili flet për numra të rinj të të raportuarve për rastin në lidhje me Klinikën.
Prezumimi i pafajësisë në rastin e doktor Zhan Mitrev dhe Klinikës duhet të respektohet seriozisht nga prokuroria. Mënyra dhe lehtësia me të cilën Bubevski jep deklarata dhe intervista në media dhe podkaste, të cilat mund të jenë vetëm në sferën e supozimeve, dhe në asnjë mënyrë se është “i sigurt se ka më shumë raportime për dëme”, dëshmon përsëri se PTHP ka kontradikta dhe del nga kredencialet.

Në gjykatë do të duhet të provoni fajësinë që dhe ju vetë Z. prokuror e dini se nuk ekziston. Më mirë t’i tregoni publikut që tani se si materialet dhe informacionet nga prokuroria për rastin kundër Klinikës Zhan Mitrev janë publikuar nga Marjan Stamenkovski DokazM, edhe pse ju tashmë zyrtarisht keni njoftuar se hetues i juaji i ka dhënë Stamenkovskit informacione.

Prokuroria të gjithë procesin e bën me qëllimin për të dëmtuar, jo për të provuar fajësinë, sepse ata vetë e dinë që fajësi nuk ka.
Për të gjitha pretendimet në aktakuzë, ka një përgjigje të qartë nga Klinika që do t’i paraqitet Gjykatës. Dhe Prokurorisë do t’i duhet të provojë diçka që nuk ekziston, gjë që do të jetë një sfidë e vërtetë për ta. Mepadurim presim daljen e tij të parë në gjykatë.