Është kryer me sukses operacioni i arteries vertebrale tek pacientja 51 vjeçare

Doza e shëndetit ditor

Tetor 10,2020

Pacientja mbërriti në Qendrën Urgjente të klinikës tonë me dhimbje të forta në krahun e djathtë dhe në shpatull. Pacientja kishte dhimbje tepër të forta nuk mund ta lëvizte krahun e djathtë, dhe gjysmën e djathtë të trupit.

– Me këto simptoma menjëherë do të mendohej se pacientja ka probleme me nyjet ose kockat. Por, gjatë kryerjes së menjëhershme të ekzaminimit kardiologjik, zbuluam se pacientja ka një zhvendosje të rëndë të arteries vertebrale të majtë të ashtuquajtur “kinking”. Për të konfirmuar këtë, menjëherë bëmë një skanim kompjuterik me 256 shtresa, me anë të të cilit u bë konfirmimi i kinking në dalje të arteries së majtë.

Ky problem në trup shkakton furnizim joadekuat të gjakut në tru, gjë e cila ka rezultuar me simptoma neurologjike tek pacientja – shpjegon Dr. Enver Idoski, kardiolog në Spitalin klinik Zhan Mitrev.

Operacioni i kryer nga Dr. Zhan Mitrev është realizuar në mënyrë perfekte, pa shfaqje të efekteve anësore, është normalizuar qarkullimi i gjakut dhe pacientja nuk ka më dhimbje.

Theksojmë se operacioni është mbuluar nga Fondi i Sigurimeve Shëndetësore. Gjithashtu, FSSHRMV mbulon të gjitha operacionet e tjera kardiovaskulare të kryera në klinikën tonë, domethënë, operacionet e zemrës dhe operacionet vaskulare.

Ndiqni dëshminë e pacientes në videon në vijim: