Është kryer me sukses transplantimi i parë i zemrës në vendin tonë

Doza e shëndetit ditor

Maj 05,2020

Dr. Zhan Mitrev sëbashku me ekipin e klinikës tonë, morën pjesë në realizimin e transplantimit  të parë të zemrës në vend. Operacioni u zhvillua mbrëmë dhe u përfundua me sukses këtë mëngjes.

-Transplantimi është i suksesshëm! Ky është një sukses i madh për shëndetësinë në Maqedoni. Urime për të gjithë kolegët – ka qenë informacioni i fundit në këtë mëngjes që mbërriti nga Klinika e kardiokirurgjisë (Klinika Qendrore Shtetërore), ku dhe është kryer transplantimi.

Dhuruese e zemrës ka qenë pacientja i ndjerë, familja e të cilës ka rënë dakord që zemra ti dhurohet  pacientit tjetër, i cili për një kohë të gjatë ka qenë në pritje të dhuruesit të zemrës, ndaj të cilëve shprehim falenderime të përzemërta.

Përveç Dr. Zhan Mitrev, në ekipin e mjekëve të cilët realizuan me sukses transplantimin e zemrës ishin edhe doktor Sashko Jovev (Klinika Kardiokirurgjike Shtetërore) dhe Aleksandar Nikoliq (Klinika Sistina).