НАШИ ДИЈАГНОСТИЧКИ ЦЕНТРИ ВО МАКЕДОНИЈА

ПЗУ Жан Митрев Дијагностик – Битола

ПЗУ Жан Митрев Дијагностик - Битола

ПЗУ Жан Митрев Дијагностик во Битола располага со амбуланти за интернистички и ортопедски прегледи.

Работно време:

Од понеделник до петок 08:30 – 16:30 часот

Во Дијагностичкиот Центар во Битола се извршуваат сите видови на специјалистички и субспецијалистички прегледи

infobitola@zmc.mk
047 266 633 / 047 266 631
ул. Север-Југ бр.3, 7000 Битола

Интернистичко – кардиоваскуларна дијагностика:

 

 • Ехокардиографија (ехо на срце)
 • Доплер на крвни садови на врат/нозе (васкуларен преглед)
 • Доплер на вени
 • 24 часовен Холтер ЕКГ
 • 24 часовен Холтер АБП
 • Коронарен стрес тест
 • Спирометрија и респираторна терапија
 • ЕКГ
 • Ехо на абдомен
 • Ехо на тироидеа

Ортопедска дијагностика, процедури и интервенции:

 

 • Ортопедски преглед
 • Ехо на мускулоскелетен систем
 • Ортопедски преглед со ехо пакет за деца ( ехо на колкови)
 • Пункција на зглоб/апликација на интраартикуларни и периартикуларни инекции (кортикостероиди, локални анестетици, ПРП,препарати со хијалуронска киселина)
 • Оставување и вадење на гипслонгета/промена на гипс
 • Сутура на мали рани/мали хируршки интервенции
 • Преврски
 • Консултативни прегледи

Гастролошка дијагностика и интервенции:

 

 • Гастролошки преглед со ехо
 • Колоноскопија
 • Гастроскопија
 • Компјутерска томографија
 • РТГ
 • Биохемиска лабораторија

Други прегледи и интервенции:

 

 • Интрамускулна апликација на лекови
 • Интравенска апликација на лекови
 • Поткожна апликација на лекови –
 • Шема за INR
 • Фибриноген
 • Брисеви од кожа, нос, грло, рана
 • Поставување на уринарен катетер

Доктори

Услуги