Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

30.03.2010

05.06.2008 – Трет Македонски Конгрес на историјата на медицината со меѓународно учество, Штип

Во период од 5-7 Јуни 2008 година се одржа Третиот Македонски Конгрес на историјата на медицината со меѓународно учество во Штип, во организација на Македонската асоцијација за историја на медицина (МАИМ), ПЗУ Специјалната болница по хируршки болести ФИЛИП ВТОРИ и Завод и музеј Штип.

Како член во почесниот одбор, Академик Др.Жан Митрев го поздрави и прогласи за отворен третиот Македонски конгрес за историја на медицината со меѓународно учество.

Апстрактот за почетоците и развојот на кардиохирургијата во Македонија се наоѓа во зборникот на трудови од Третиот Македонски Конгрес на историјата на медицината со меѓународно учество на 232 страна.