Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

19.11.2014

Да подариме добрина

Да подариме добрина

Има ли поголема добрина од тоа да му се помогне на човека кога помошта му е најпотребна? Да му се понуди шанса за поквалитетен живот, тогаш кога судбината си поиграла на безмилосен начин? Деновиве, специјалната болница по хируршки болести “Филип Втори”, прими за оперативен зафат млада пациентка од заводот за рехабилитација “Бања Банско”, со цел да се изврши ортопедска интервенција со која на оваа млада личност ќе и́ се понуди можност да стапне на своите стапала на еден природен начин. Покажувајќи ја хуманоста на дело, целокупните трошоци за нејзиниот престој се покриени од ПЗУ “Филип Втори”. Сочувствувајќи со нејзината судбина, како персонал се обидовме престојот во болничкиот амбиент да и́ го направиме што попријатен, да се радуваме и восхитуваме на нејзината ведрина и насмевка, да ја разбереме и нејзината тага во душата и да се воодушевуваме на нејзината желба за живот понатаму. На заминување ја испративме со подарок, а со свој придонес кон ова добро дело се вклучи и Црвениот крст на град Скопје, кој исто така и́ подари корисни работи. Од срце, и́ посакуваме многу здравје и многу насмевки во животот и и́ благодариме што не́ потсети за смислата на животот и неговата бесценета вредност.