Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Доктор Жан Митрев со својот тим му даде нова шанса за живот на малиот Мики

Назад до Дневна доза здравје

27.10.2020

Доктор Жан Митрев со својот тим му даде нова шанса за живот на малиот Мики

Малиот Мики, како што го нарекувавме додека престојуваше во нашата клиника, во одделението за интензивна нега во педијатрискиот оддел беше донесен веднаш по неговото раѓање.

Роден со комплексна срцева маана која бараше итна интервенција, Мики беше ставен веднаш на програмата за оперирање.

Академик доктор Жан Митрев со својот тим успешно ја реализираше операцијата која значеше транспозицијата на големи крвни садови  со што малиот Мики доби нова можност за живот.

За тоа како помина операцијата и постоперативниот период на ова новороденче се до средбата со неговата мајка, говорат д-р Дијана Попевски, анестезиолог и д-р Ѓорѓи Филев, Специјалист по педијатрија – неонатолог.