Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

16.06.2014

Едукациски семинар за Истражувачки методи во Гешталт психотерапија

Едукациски семинар за Истражувачки методи во Гешталт психотерапија

Во периодот од 2-4 мај во Рим, Италија, се одржа интернационална конференција за истражувачки методи во Гешталт психотерапија, која беше наменета за сите терапевти кои практицираат гешталт психотерапија, на која како претставник од СБХБ “Филип Втори” присуствуваше Фросина Ристовска. На конференцијата беа присутни претставници од повеќе европски земји и САД, кои во своето секојдневно работење употребуваат гешталт терапија како психотерапевтска пракса и воедно се насочени кон спроведување на истражувања за ефектите кои ги има оваа терапија. Свои предавања имаа еминентни гешталт терапевти, тренери и супервизори, членови на Европската асоцијација за гешталт терапија. Меѓу позначајните предавачи беа Кен Еванс, Питер Шултес, Филип Браунвел, Кристин Стивенс, Иан Роубал и Џани Франчесети.

Гешталт психотерапијата е една од водечките психотерапии. Таа прави интеграција и балансирање на телото, духот и разумот. Гешталт психотерапијата, преку сопственото искуство кое се стекнува во сегашноста (тука и сега), нуди личен раст и развој, и воедно дава одлични резултати во работата со животни кризи, стрес, психосоматски заболувања, анксиозни напади, психички нарушувања итн.