Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

26.06.2016

„Филип Втори“ го честиташе јубилејот на Центарот за интервентна кардиологија во Охрид

Центарот за интервентна кардиологија во Охрид вчера одбележа 10 години од првите интервенции. Д-р Тања Анѓушева медицински директор на Специјалната болница по хируршки болести „Филип Втори“ вчера во Охрид го предводеше тимот на д-р Жан Митрев кој беше дел од прославата.
Поканата беше упатена од страна на основачот и иницијаторот за изградба на Центарот д-р Никола Бакрачески. Овој Центар е единствениот кој ги работи интервентните кардиолошки процедури надвор од Скопје, со што го покрива тој регион. Одличната соработка помеѓу „Филип Втори“ како болница со огромно искуство во интервентната кардиологија и Центарот за интервентна кардиологија во Охрид постои од неговото отворање се до денес.
Кооперативноста на двете институции продолжува и во иднина преку вземната координација за помош на пациентите кои имаат кардиоваскуларни заболувања. Вработените од болницата „ Филип Втори “ им го честитаат јубилејот на охриѓани и им посакуваат многу успешни интервенции, спасени животи и воведување на нови постапки, методи и процедури кои го следат светскиот развој.