Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

18.11.2013

Извештај од Првиот конгрес на физиотерапевти на федерацијата на Босна и Херцеговина

Извештај од Првиот конгрес на физиотерапевти на федерацијата на Босна и Херцеговина

Во периодот од 03 до 06.10.2013 во Сараево се оддржа Првиот конгрес на физиотерапевти на федерацијата на Босна и Херцеговина. На Конгресот беа присутни 260 учесници од Балканот. Од специјална болница “Филип Втори“ активно учество земаа физиотерапевтите со свои презентации и тоа Б. Арсов со тема “Нервномускулна електростимулација кај пациенти со нервномускулна слабост стекнати во единица за интензивно лекување” и O. Димитров “Позиционирање и мобилизација кај долголежечки пациенти во единица за интензивно лекување – наши искуства“. Двете теми предизвикаа голем интерес кај колегите од други установи.