Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

01.07.2015

„Кога изгубив секaква надеж дека моето срце ќе остане во мене го сретнав Д-р Митрев , благодарение

„Кога изгубив секaква надеж дека моето срце ќе остане во мене го сретнав Д-р Митрев , благодарение на него јас сум жив“

Она што не се нафати да го направи ниту една болница во светот , ниту еден кардиохирург успешно го направи Академик д-р Жан Митрев и Специјалната болница по хируршки болести „Филип Втори“. Некогашниот претседател на сплитски Хајдук г-динот Јосип Грбиќ беше успешно опериран и спасен од тешко заболување на неговото срце. Од врвните светски кадриохирурзи на клиниките во Загреб, Хјустон, Париз му било кажано дека состојбата му е толку сериозна што мора да се направи трансплантација на срце, за да живее. Грбиќ не можел да ја прифати таа сурова вистина а прашањето кое потојано му се вртело во глава и кое секојдневно го поставувал на својата сопруга било „ Љубена моја па како јас ќе те сакам со туѓо срце“. Од свој пријател слушнал за болницата „Филип Втори“, една средба со д-р Митрев му внела силна верба дека може да му помогне и да го спаси неговото срце. Фудбалскиот стратег воопшто не размислувал и како што вели за 5 минути ја донел одлуката живот да го довери во рацете на д-р Митрев. Ова е дел од сторијата која е објавена во тиражниот хрватски весник „Јутарњи лист“. Ви ја пренесуваме во целина ТУКА.