Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

28.11.2014

Конгрес на физиотерапевти во Вуковар

Конгрес на физиотерапевти во Вуковар

Во периодот од 16.10. – 19.10.2014 година, се одржа Конгрес на Хрватски збор на физиотерапевти во Вуковар со меѓународно учество под мотото: “Физиотерапија наука или уметност”. На конгресот земаа учество 98 автори од шест земји (Македонија, Полска, Грција, Германија, Босна и Херцеговина и Хрватска), со 54 презентации. Одржани беа и три работилници (сите од респираторна терапија), три округли маси и една фокус група.

Специјалната болница по хируршки болести “Филип Втори” беше претставена со презентациите на Блаже Арсов- “Физикална терапија послије уградње тоталне ендопротезе кукуа код витално угроженог пацијента” и Олгица Димитров- “Физикална и респираторна терапија у превенцији вентилатор асоцираних пнеумонија”.Двете теми предизвикаа голем интерес кај слушателите и СБХБ “Филип Втори” беше посочена како болница во која се работи по светски стандарди.