Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

24.03.2010

Пинг-понгарската Федерација и Кошаркарската Федерација на Макдонија во тесна врска со “ Филип Втори

Болницата е спонзор на сите пинг-понгарски лиги кои ги организира Пинг-понгарската федерација на Македонија, супер лига за сениори, Прва лига за сениорки и Прва лига за сениори.

Од неодамна е договорено и спонзорство помеќу Болницата и КФМ. Филип Втори е медицински партнер на Кошаркарската Федерација на Македонија. За оваа соработка академик др. Жан Митрев вели:

” Во “Филип Втори “ ќе се вршат нивните редовни систематски прегледи, а кај нас ќе бидат санирани и некои од евентуалните повреди на репрезентативците. Тука ќе им биде пружена врвна услуга каква што можат да ја добијат секаде низ Европа каде што професионално настапуваат. Ние сме партнери на уште голем број други спортски клубови, при што на располагање на спортистите им го ставаме целото наше знаење , вклучувајќи ги и врвните специјалисти кои работат во Болницата во одделот Дијагностички центар, со амбулантите за интернистички, абдоминални и ортопедски прегледи. Опремени сме со најсовремени апарати за дијагностика како што е 64 слојниот томограф, кој за неколку секунди открива разни аномалии или повреди”.

Нашиот најдобар репрезентативец Врбица Стефанов, на Академик др.Жан Митрев во знак на благодарност му подари дрес со бројот 1.