Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

30.06.2010

Посета на Филип Втори од страна на првата генерација на дипломирани студенти – медицински техничари

Болницата “Филип Втори” беше домаќин на педесет студенти од студентската програма за дипломирани медицински техничари од Универзитетот “Гоце Делчев” од Штип . Студентите се запознаа со условите за работа во болницата, како и со медицинските процедури што се применуваат.

Менаџерот за среден медицински персонал, Тања Пампел, на присутните им одржа презентација за најновите сознанија во кардиопулмоналната реанимација според Европскиот совет за реанимација (European Resuscitation Council).

Откако студентите ја поминаа практичната обука за реанимација, им беа доделени сертификати.