Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

08.06.2017

Резервирана доверба единствено за докторите од оваа болница

Мусли Незирај (1955) од Косово сакаше да ја овековечи со фотографија средбата со неговиот доктор, Горан Јовиќ,  хирург – уролог во Специјалната Болница ЖАН МИТРЕВ. Беше дојден на контролен преглед по неодамна извршената и успешна операција на простата. Д-р Јовиќ објасни дека се е во ред после операцијата при што се извадени и 10-ина камчиња од мочниот меур и му даде препораки за понатаму. Нѝ објасни дека во нашата установа се користат два начини за извршување на вакви интервенции.“ Кај пациентот беше применет класичен метод. Тоа е класична, трансвезикална простатектомија, што значи дека пристапот до простата е преку мочниот меур. Вториот метод кој се користи при вакви случаи е трансуретрална ресекција на простата со биполарна струја( ендоскопска метода) што значи дека пристапот е до уретрата“, објасни д-р Јовиќ.

Незирај е наш пациент кој пред 10 години имал операција на срце со вградени 2 бајпаса и како што вели оттогаш, до сега немал никакви проблеми со срцето. “И пред 10 години и сега јас сум презадоволен од стручноста, професионалноста и љубезноста на целиот персонал“. Иако има неколку болници и клиники во Косово неговата доверба е единствена.“ Само во оваа болница сум сигурен да го доверам животот на некој друг. Благодарам на д-р Јовиќ што само по 10 дена хоспитализација јас сум способен да продолжам нормално да си живеам, без болки, без проблеми“, дополни тој.

Тој има посебни емоции и спомени кон Скопје, затоа што овде бил на отслужување на воениот рок. Вели дека препорачува на секој кој има здравствен проблем и е во  можност