Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

16.05.2014

Со позитивно размислување до подобро здравје

Со позитивно размислување до подобро здравје

Како реакција на задоволството што го изразија корисниците од Дневниот центар за стари лица при Црвениот крст од интерактивната работилница одржана во месец февруари, на 15- ти април, психолог од ФИЛИП ВТОРИ повторно гостуваше во центарот и со 25 корисници одржа психоедукативна работилница на тема “Со позитивно размислување до подобро здравје”.

Со оглед на тоа што корисници на центарот се лица од третата старосна доба, акцент беше ставен на поддршка на здравите животни стилови преку користење на Автогениот тренинг и соодветни психотерапевтски техники.Позитивниот фидбек од корисниците ни е поддршка соработката да продолжи, а се’ во духот на долга, здрава и активна старост.