Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

29.11.2010

СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ

Потпишан договор меѓу Филип Втори и Фондот за здравство

Прифатени се цените и условите на ФЗОМ, се во интерес на пациентите

Од денеска Специјалната болница по хируршки болести Филип Втори продолжува да ги оперира сите пациенти.

Потпишаниот договор меѓу ПЗУ Филип Втори и Фондот за здравствено осигурување на Македонија е под услови и цени кои ги понуди Фондот.

Шеесет и шесте милиони денари ќе се прераспределат на сите пациенти на кои ќе им биде потребна кардиоваскуларна хируршка интервенција.

Ја известуваме јавноста дека договорот меѓу ФЗОМ и ПЗУ Филип Втори е потпишан, во интерес на пациентите. Вистина е дека ги прифативме сите нивни услови, а со тоа и намалените цени. Постои поле на договарање на групата на најтешко болни и високо-ризични пациенти каде би требало цените за нив да се прилагодат. Се надеваме на коректна соработка со ФЗОМ за решавање на сите проблеми во интерес на пациентите.

ПЗУ ФИЛИП ВТОРИ