Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

24.03.2010

Специјална болница по хируршки болести ФИЛИП ВТОРИ

На 15.12.2008 година Средношколци од средното медицинско училиште „Д-р.Калаузи“ – Битола на нивна иницијатива ја посетија Специјалната болница по хируршки болести ФИЛИП ВТОРИ и одблиску се запознаа со работата на персоналот во болницата, начинот и стандардите за грижа на пациентите, услугите кои се нудат, фармацевтскиот оддел итн.

Оваа организирана посета на средношколците од ОСМУ „Д-р.Калаузи“ беше предводена од директорката Јасмина Никиќ-Десановска, која што му додели благодарница на Академик Др.Жан Митрев за можноста што им ја дава на идните медицински лица да се запознаат со еден нов систем на работа, организација и третман на пациентите.