Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

05.06.2017

Среќа е за регионот што ја имаме оваа болницата

Хамдуше Хиси Шерифи (1967) беше сместена на полуинтензивна нега и ги слушаше препораките од физиотерапевтот за побрзо закрпенување после операцијата на срце. Пред да биде хоспитализирана во болницата ЖАН МИТРЕВ деноноќно се “борела“ со пречките во дишењето, упорните болки во градите, проблем со движењето…  “ Фала му на бога, имало спас за моите болки, кои беа неподносливи“, започна со својата приказна пациентката од Јужна Србија на која од клиниката во Дедиње, Белград ѝ закажале операција за после 4 месеци. “ Мислев дека ќе мора да се измачувам со болките уште 4 месеци, а тоа немаше да го издржам. Тогаш се посоветував со мајка ми која е ваш пациент и која имаше коронарна операција пред 4 години, со позитивно искуство од вашите услуги“, додаде таа. Нејзината мајка  и препорачала веднаш да се јави на преглед и за неколку дена таа веќе имала закажана операција кај д-р Жан Митрев. Со вградени 3 бајпас пред 2 дена, таа веќе има позитивен поглед кон животот, се радуваше што ќе се врати на секојдневните обрвски, без болки и проблеми со здравјето. Задоволна од успешно завршената операција и целокупната грижа и нега од персоналот, таа правеше планови за нејзино заминување дома, за средба со нејзиното семејство. “ Сакам да им препорачам на сите да се јават веднаш на доктор кога ќе имаат некој здравствен проблем. Колку порано, толку полесно, а и побрзо ќе се реши проблемот“, додаде Шерифи.