Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

08.03.2017

Стручноста на гинеколозите од аголот на задоволна пациентка

“Кога се работи за здравје, кај мене не постојат алтернативи во избор на доктори… Здравјето е примарно, а во изминативе  неколку години, во болницата кај д-р Жан Митрев сум имала само позитивни искуства. За моја среќа, тоа се потврди и овој пат“. Драгица Митковски од Скопје (67), го истакна нејзиното задоволство од успешната операција на матка и јајници, од страна на искусниот гинеколошки тим од  проф. д-р Васил Илиев и д-р Ирена Андонова.

Со текот на времето, Драгица почнале да ја мачат гинеколошки проблеми. Искуството со другите клиники во однос на недоволна грижа при интервенции, долг период на чекање и неизвесност при лекувањето, и овој пат ја упатиле кон професионалците од тимот на д-р Митрев. Нејзиниот проблем со матката беше решен само за 5 дена. Ниту во еден момент немала сомнежи дека се ќе помине во ред, пред се поради сигурноста која ја имаат докторите, а индиректно ја пренесуваат на пациентите.

На четвртиот ден од операцијата, Драгица чекаше да помине редовната визита од медицинскиот тим и беше во исчекување на информации за нејзината состојба… Се вративме во нејзината соба по визитата, а загриженоста на лицето која ја имаше претходно беше заменета со насмевка… “ Се подготвувам за заминување дома. Се е во ред, ми потврдија докторите. Сега сум смирена и среќна“, изјави Драгица.

Пред заминување дома, Драгица не штедеше пофалби за д-р Жан Митрев, за проф. д-р Васил Илиев и д-р Ирена Андонова, како и за другиот медицински и немедицински кадар. Нејзината порака е: Негувајте ја пожртвуваноста и професионалноста кон пациентите, ние тоа го цениме и препознаваме…