Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

10.09.2014

Thrombosis management- setting standards, Барселона, Шпанија

Thrombosis management- setting standards, Барселона, Шпанија

Во периодот од 13- 14.06.2014 година во Барселона, Шпанија, беше одржан традиционалниот симпозиум насловен “thrombosis management, settings standards”. Во рамките на континуираната медицинска едукација, Специјалната Болница за хируршки болести “Филип Втори” беше претставена од страна на др. Иван Милев, кардиолог, координатор на Ургентниот Дијагностички Центар.На семинарот беа присутни околу 1200 учесници од сите земји на светот (повеќе од 90 држави) и од сите континенти. Беа обработувани теми од типот на третман и превенција на атријалната фибрилација, акутниот коронарен синдром, белодробната тромемболија, длабоката венска тромбоза, во сенка на новите антикоагулантни лекови.

Исто такa, беа одржани повеќе работилници во мали групи со специфични комбинирани теми од гореспоменатите области, а предавачи беа еминентни професори од најреномираните факултети од Европа и САД.Генерално, одличен настан одржан под покровителство на Bayer, од кој може да се извлечат многу поучни заклучоци и препораки за најновите ставови и гајдлајнси за лекување на горенаведените состојби.