Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

25.08.2017

Трета средба со ортопедите-нов успех за Драган

Првото “дружење“ на Драган Стоичов( 1940) од Делчево со ортопедскиот тим од ЖАН МИТРЕВ КЛИНИКАТА бил во 2015 година.  Сега, во 2017 година имаше трета ортопедска интервенција. “ Пред две години, кога болките во коленото се интензивираа и почнаа проблемите со движењето закажав ортопедски преглед. По консултација со д-р Сашо Младеновски се согласив за операција на коленото од левата нога. Се беше во ред, закрепнав за брзо време и се вратив на секојдневните прошетки и активности“, ни објасни Драган кој е љубител на прошетки во природа. Веќе во 2016 година, поради болка во другото колено се решил за нова интервенција. “Успехот што го имав со левото колено, се потврди и кај операцијата со десното колено. Бев пресреќен поради тоа, поради вратената подвижност и сум благодарен на д-р Младеновски и целиот персонал кој работеше со мене додека бев на болничко лекување. Ми се врати и сонот“, дополни тој. Ова лето Драган имаше трета средба со ортопедите. Овој пат со д-р Константин Митев. “ За време на летниот одмор имав незгоден случај. Во обид да помогнам на друг, јас се лизнав покрај базенот. Ме транспротираа до болницата во Банско, Бугарија и ми рекоа дека сум за операција и ми препорачаа да одам на Клиниката за ортопедија во Софија. Но, недвосмислено,  мојот избор беше повторно ЖАН МИТРЕВ КЛИНИКА“, додаде Драган кој само што завршуваше со физикална терапија и беше расположен да ја сподели својата позитивна приказна со нас. “И по трет пат се` добро се заврши. Зарем треба да има уште причини зошто ја одбирам оваа болница за мене и мојата фамилија“, објасни Драган. Неговата сопруга е исто така наш пациент која имала кардиолошка операција во 2012 година. “ На почеток лутавме низ другите болници и некако надежта ни се губеше се додека не дојдовме на преглед кај д-р Жан Митрев. Ми рече дека сопругата е во критична состојба и дека треба итна операција. Се согласивме и таа до денес успешно функционира со 4 бајпаса“, ја дополни приказаната со искуството и за неговата сопруга. Драган денес ужива во пензионерски денови и се надева дека и по третата ортопедска операција ќе може да оди на прошетки низ планината заедно со неговата сопруга. Тој испрати поздрави и до двата синови кои го следат неговиот пат и  работат во Швајцарија, како и ќерката која е во Словенија верувајќи дека ќе ја прочитаат неговата приказна.