Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

09.07.2014

Учество на сестринската секција во рамките на Петтиот конгрес на Кардиолози

Учество на сестринската секција во рамките на Петтиот конгрес на Кардиолози

Кардиоваскуларните заболувања, се сеуште водечка причина за морбидитетот и морталитетот во светот и кај нас.Еволуцијата на Интервентната кардиологија и Кардиохирургија ја наметнува потребата од поголема стручност на сестрите во приемот на пациентите, изведувањето на сложени процедури и секако, во негата на болните.

Оттука, размената на искуства и едукација се многу важен сегмент, затоа во рамките на Петтиот конгрес на кардиолози со меѓународно учество, кој се одржа од 04.06 – 07.06.2014 година, во хотел Александар Палас во Скопје, во чии рамки беше застапена сестринската секција, активно учество зедоа и медицинските сестри од Специјалната болница по хируршки болести “Филип Втори”, кои со повеќе усни и постер презентации ги изнесоа своите искуства и достигнувања од секојдневната работа.