Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

05.07.2017

Заедно со медиумите за подобро здравје на граѓаните

Д-р Жан Митрев, на 05 јули, 2017 ја реализираше иницијативата за средба со претставници од локалните и регионални телевизиски куќи од земјата, а во насока на подобра информираност на граѓаните за медицинските услуги во Специјализираната болница Жан Митрев. Добредојде на гостите им посака д-р Емил Стоицовски, медицинскиот директор кој преку презентација ги претстави сите услуги, но и новитети и специфики за институцијата. Се осврна на историјата на болницата која во март 2017 одбележа 17 години од постоење, потстети за првиот пациент, но и други пациенти кои ги слават нивните “втори“ родендени, се задржаа за новитетите на болницата во областа на генетиката и електрофизиологијата, педијатрија, ОРЛ и дерматологија.. За бројните успешни операции од кардиоваскуларната хирургија, но и од ортопедијата, гинекологија, урологија, абдоминална хирурија, како и за најсовремениот дијагностички центар зборуваше д-р Стоицовски. Во претставувањето стави акцент и на научната дејност, бројните трудови, патенти, како и награди и признанија.

Д-р Жан Митрев се приклучи во вториот дел од оваа тематска средба каде ја истакна иницијативата на оваа средба која ја отпочна со медиумите од внатрешноста на земјата. “Целта е да се информираат граѓаните за сето она што ние го правивме овде, а не е само кардиохирургија. Заеднички да ја смениме сликата кај граѓаните дека овде може да се лекуваат граѓани од повеќе болести, како и дека имаме соработка со Фондот за здравство за операции од областа на кардиоваскуларната хирургија. Нашата интенција е да имаме уште повеќе услуги кои ќе бидат покриени од Фондот за здравство, но и во соработка со осигурителните компании. Се надевам дека ова заеднички ќе го правиме“, беше акцентирано од д-р Митрев на средбата. Дека ова е добра иницијатива потврдија и гостите, претставници од повеќе медиуми кои имаа дополителни прашања за д-р Митрев. При тоа ја истакнаа и нивната подготвеност за понатамошна соработка и промени кои треба заеднички да се прват, а водат во насока на подобро здравје на граѓаните.

Како што информираше д-р Митрев, ваквите тематски средби ќе станат пракса во Специјализираната болница Жан Митрев.