Дали е возможен лифтинг без хируршки зафат? Одговорот е ДА! Возможно е со Ultherapy®

Дневна доза здравје

декември 12,2021

Дали е возможен лифтинг без хируршки зафат? Одговорот е ДА! Возможно е со Ultherapy®
Третманот со Ultherapy® е неинвазивна постапка за лифтинг и затегање на кожата на лицето, вратот и деколтето, единствената која е одобрена од страна на FDA (Американската Федерална Агенција за лекови и храна).

Ultherapy® е ,,златниот стандард,, кога станува збор за нехируршки лифтинг и затегање на кожата согласно следните 3 параметри:
начин на функционирање, голем број клинички докази и високото ниво на задоволство на пациентитие. Секако тука се бројните награди кои ги освојува секоја година во својата категорија како резултат на мислењата на релевантни медицинаки експерти и естетичари

Поттикнете производство на колаген со Ultherapy®

Предностите на Ultherapy®:

  • нехируршки третман
  • го стимулира производството на колаген
  • дава природни резултати
  • еднократна постапка

Ulthera пренесува ултразвучна енергија на истиот слој на кожа што хирурзите-пластичари обично ја третираат со хируршки зафат. Со Ultherapy® ефектот се постигнува без сечење на површината на кожата. Токму оваа енергија ја активира природната реакција на телото за да го стимулира формирањето на свеж, нов колаген и да го зајакне слабиот колаген. Некои пациенти забележуваат ефект веднаш по третманот, но вистинските резултати се покажуваат после 2-3 месеци. Создавањето на колаген постепено ја затегнува и ја измазнува кожата на лицето и вратот и деколтето. Во споредба со ласерот, радиофреквенцијата и другите технологии, Ultherapy® продира под површината на кожата пренесувајќи оптимална енергија, температура со огромна прецизност во длабочината на кожата. Ultherapy® има уникатна визуелизација со ехо што овозможува ултразвучната енергија да се пренесува безбедно и на начин кој е најефикасен и каде што е најпотребно. Ultherapy® е интересана алтернатива за оние кои не се подготвени за операција и за пациентите кои сакаат да ги подобрат ефектите од естетската хирургија.

НАУЧЕТЕ КАКО ДЕЛУВА Ultherapy®


Со употреба на комбинирана технологија под ултразвук, Ultherapy® генерира термички ефект под кожата кој предизвикува вашето тело веднаш да започне со процесот за создавање свеж, нов колаген. А ултразвучното снимање, прецизно ги прикажува сите слоеви на вашето ткиво под кожата, така што вашиот дерматолог со помош на Ultherapy® може да го приспособи третманот согласно вашите потреби. Едноставно насочувајќи вистинска количина на енергија, на вистинската длабочина и секако со соодветна температура. Ова со сигурност овозможува енергијата да се достави до областите каде е најделотворно за вас.

Колагенот е природен протеин кој ја одржува кожата во форма и влијае на младешкиот изглед бидејќи ја одржува цврста и тонирана. Како старееме опаѓа продукцијата на колагенот и резултатот е губење на јачината и еластичноста на кожата.
Но нема место за паника – Ultherapy® е тука!
Ultherapy® делува подлабоко за да го стимулира производството на сопствен колаген и еластин.

Може да се применува на следните области на лицето:

  • над очните капаци
  • во зоната на оразите
  • подбрадок
  • врат
  • деколте

Согласно резултатите од бројните испитувања, докажано е дека производството на колаген по примена на Ultherapy® во просек пораснало за 50%.

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Дали Ultherapy® е безбедна?

Да, Ultherapy® има добро воспоставен безбедносен профил. Ефектите се научно докажани со над 50 клинички студии. Моментално се продава низ целиот свет во повеќе од 78 земји. Изведени се над 1,5 милиони третмани на глобално ниво. Покрај тоа, ултразвучната енергија има докажана примена која во областа на медицината се користи повеќе од 50 години.

Како Ultherapy® се разликува од другите козметички процедури?

Ultherapy® е нехируршки козметички третман кој користи тестирана технологија со ултразвук за стимулација на формирање на нов колаген длабоко под површината на кожата. Третманот трае околу 30 до 90 минути, во зависност од третираната област, без потоа да има потреба од дополнително опоравување. Тоа е и единствената процедура при која се користи ултразвучно снимање, што им овозможува на лекарите всушност да ги видат слоевите на ткивото каде треба да се насочени третманите, а со тоа да се обезбеди депонирање на енергијата токму таму каде што ќе биде најкорисно.
Дали ќе треба да земам слободни денови?
Со Ultherapy®, нема пауза. По процедурата, можете да продолжите со вашите вообичаени активности веднаш, без да мора да следите дополнителни мерки по третманот.

Колку долго трае ефектот?

Бидејќи постапката го стимулира сопственото роизводство на колаген, колку долго ќе траат резултатите зависи од поединецот. Првичните резултати на затегнатост на кожата се видливи уште веднаш. Но, крајните резултати ќе дојдат до израз по вториот, односно третиот месец, како резултат на стимулираниот раст на новиот колаген и еластинот кои го надополнуваат/заменуваат старото ткиво кон кое бил насочен третманот.
Еден третман Ultherapy® може да даде траен ефект кој ќе се задржи повеќе од една година кај некои луѓе. Вашиот дерматолог ќе ве советува за веројатните исходи согласно возраста, состојбата и типот на кожа.

Какво е чувството при третманот со Ultherapy®?

Како што се испорачува енергијата од ултразвукот, може да чувствувате дека се депонираат мали количини на енергија на конкретна длабочина, стимулирајќи го процесот на создавање на колаген. Нивоата на лагодност/нелагодност варираат од личност до личност. Сензацијата трае само додека трае испораката на ултразвучна енергија.