Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

21.03.2019

Одржан Научен клуб во ZMC

На Научниот клуб што се одржа во аудиториумот на нашата клиника на 20.03.2019 се презентираа неколку теми од нашите доктори. Доктор Планинка Зафировска одржа предавање на тема „Срцева слабост – поделба и фармаколошки третман“ додека доктор Тања Анѓушева презентираше податоци на тема „Механичка циркулаторна потпора при срцева слабост“ со приказ на конкретен пример. Научниот клуб заврши со општа дискусија за темите меѓу кои како последна беше и „XARELTO-во пресрет и на потребите на AF пациентите со бубрежно оштетување“