Финален, комплетен преглед пред одбраната на 4-та светска титула

Дневна доза здравје

октомври 10,2017

Димитар Ѓоргиев, трикратниот светски шампион и европски вицешампион во кикбокс и по четврти пат ќе се обиде да ја освои светската титула во оваа дисциплина. И како и сите светски професионални спортисти така и Димитар дојде во болницата ЖАН МИТРЕВ за да направи комплетен медицински преглед и да се утврди здравствената состојба пред овој тежок натпревар. „Во 7 категории, меѓу 1.300 натпреварувачи – сениори и јас ќе учествувам на Светското првенство во кикбоксинг, кое ќе се одржи од 4-12 ноември, годинава во Будимпешта, Унгарија. Ќе се обидам и по 4-ти пат да ја одбранам светската титула и доколку успеам во тоа ќе бидам 8 години по ред непоразен во мојата категорија на светско ниво“, објасни Димитар додека чекаше да се направи компјутерско снимање во радиодијагностичкиот центар во болницата. Светското првенство е организирано од WAKO – Светската асоцијација за кикбоксинг каде членува и Р. Македонија, а Димитар е до сега најдобриот натпреварувач од Македонија на овие првенства. До сега, тој ги има освоено светските титули во 2011, 2013 и 2015 година и доколку и на ова првенство се врати со победа ќе биде неприкосновен победник на светско ниво во неговата категорија кој успеал 8 години по ред да ја задржи водечката позиција.

По направените снимки и прегледите, стручната проценка од медицинскиот тим на д-р Жан Митрев е дека Димитар е во одлично здравје. Воедно му посакаа после 12 ноември да дојде со нов медал и да направат уште една фотографија која ќе сведочи за соработката на „најдобрите со најдобрите“!