Малиот Ајнур успешно опериран во нашата клиника

Дневна доза здравје

септември 09,2020

Малиот Ајнур од Гостивар е еден од нашите најмали пациенти кои деновиве ја напушти нашата клиника по извршената комплексна операција на срцето. Откако му била дијагностицирана аномалијата на срцето веднаш на родителите им било предложено да одберат во која болница ќе сакаат да ја направат операцијата на своето дете.
Мајката вели дека без размислување се одлучиле операцијата да ја направи доктор Жан Митрев, по што и добиле упат за хоспитализација во нашата клиника.
Вака започнува приказната на малиот Ајнур кој сега е веќе дома и после направениот зафат има функционално срце кое понатаму ќе му овозможи нормален развој и живот. За професионалноста и врвната посветеност на тимот доктори, сведочи неговата мајка.
Повеќе детали за она што се случуваше во операционата сала и во оделот за интензивна нега во педиијатрискиот оддел говори доктор Ѓорѓи Филев во видеото што следува: