Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

18.08.2022

Inkontinenca urinare dëmton seriozisht cilësinë e jetës

Inkontinenca urinare i referohet rrjedhjes së pavullnetshme të urinës gjatë momenteve kolliteni, teshtitni, uleni apo kur kryeni çdo ushtrim tjetër që përfshin aktivitete që shkaktojnë një rritje të presionit intra-abdominal. Arsyeja është dobësimi i mekanizmit kompleks të funksionit të sfinkterit të fshikëzës.

Inkontinenca urinare ose e njohur ndyshe si mosbajtja e urinës është më shumë se një problem shëndetësor. Kjo gjendje ndikon tek njerëzit në një nivel social, psikologjik dhe emocional. Gratë që kanë inkontinencë urinare shmangin disa nga aktivitet e tyre të përditshme nga frika se mos përjetojnë incident që do t’i bëjë të ndihen keq dhe të turpëruar. Inkontinenca urinare mund të shkaktojë kufizime të caktuara në jetën tuaj, por jo domosdoshmërisht pasi ajo mund të trajtohet pas identifikimit të shkakut themelor.

Rezultatet e studimeve të kryera tregojnë se një përqindje e lartë e grave nga 34% deri në 45% mbi moshën 30 vjeç vuajnë nga inkontinenca e stresit.

Sot, zgjidhja e inkontinencës urinare është jashtëzakonisht efektive dhe bëhet me një ndërhyrje transvaginale minimalisht invazive. Kjo ndërhyrje përfshin vendosjen e një proteze të vogël në formë shiriti të bërë nga një material i veçantë, i cili kryen në mënyrë të përhershme funksionin e sfinkterit të fshikëzës. Ndërhyrja zgjat rreth 15 minuta dhe shtrimi në spital është vetëm një ditë, pas së cilës mund t’i ktheheni aktiviteteve të përditshme.

Me qëllim për të qenë më të disponueshëm për të gjithë të interesuarit, kjo ndërhyrje e cila është tepër e shpeshtë tek gratë tashmë ofrohet me zbritje çmimi. Për më shumë informacion telefononi në numrin 00389 2 3091 484