Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

24.10.2023

Kur, si dhe përse duhet të zgjidhni histeroskopinë?

Histeroskopia – ndërhyrje gjinekologjike – është një procedurë mikroinvazive për zgjidhjen e një numri të madh sëmundjesh gjinekologjike. Duke vizualizuar drejtpërdrejt zonën e mitrës me ndihmën e një kamere, mund të zgjidhim shumë probleme që prekin gratë, të cilat më parë për zgjidhjen e tyre kërkohej kryerja e operacionit klasik.

Gjakderdhja jonormale nga mitra është një simptomë që ekziston tek 40% e grave që paraqiten në ordinancat gjinekologjike. Disa prej tyre trajtohen me terapi hormonale, por tek një pjesë e madhe e tyre është e nevojshme procedura histeroskopike diagnostike dhe terapeutike. Ajo kryhet në mënyrë mikroinvazive me një operacion njëditor dhe një periudhë minimale rikuperimi.
Sot, shumë gra, angazhimet profesionale të të cilave kërkojnë një kthim të shpejtë në punë, janë në kërkim të modaliteteve alternative për të zëvendësuar kirurgjinë klasike dhe kjo e bën histeroskopinë një zgjedhje gjithnjë e më të zakonshme për zgjidhjen e problemeve të tyre.

Histeroskopia operative është standardi i artë për: heqjen e polipeve në zonën e mitrës, fibroidet që janë të dukshme brenda mitrës, djegien e mukozës së mitrës, të cilën e përdorim tek gratë që kanë mbaruar riprodhimin dhe që kanë perioda të rënda që çojnë në anemi dhe dobësi e përgjithshme, si një alternativë e heqjes së mitrës.

Përveç kësaj, histeroskopia sot aplikohet vrullshëm edhe në trajtimin e pacientëve me infertilitet. Me aplikimin e histeroskopisë zgjidhen problemet që kanë të bëjnë me anomalitë e mitrës, septumin e mitrës duke përfshirë këtu edhe rezeksionin e tij.
Sot, kirurgjia histeroskopike zë një vend të rëndësishëm në praktikën e përditshme gjinekologjike, duke sjellë me vete një përparim të madh në trajtimin e problemeve gjiekologjike tek gratë.

Në klinikën tonë disponojmë teknikat më moderne gjinekologjike të cilat kryen nga mjekët tanë gjinekologë me përvojë shumëvjeçare në punën e tyre. Për rezervimin e terminit telefononi qendrën tonë të kontakteve në 02/3091-484