Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

26.02.2024

Mos lejoni që prolapsi dhe mosmbajtja e urinës të ndikojnë në cilësinë e jetës suaj

Informohuni për zgjidhjet e mundshme që janë në dispozicion

Prolapsi gjenital ose rënia e mitrës dhe mosmbajtja e urinës janë kushte të zakonshme – më shumë se 67% e grave preken nga ky problem gjatë jetës së tyre.

Prolapsi ndodh si rezultat i dobësimit të indeve dhe muskujve në legen, gjatë së cilës mitra lëviz ose zbret nga pozicioni i saj normal, zakonisht së bashku me vaginën, fshikëzën dhe kanalet. Në këtë rast bëhet fjalë për prolapsin uro-gjenital, në të cilin shfaqet çrregullim jo vetëm në pozicionin anatomik, por edhe në funksionin e organeve të prekura.
Pozicioni anatomik i dëmtuar është në fakt shfaqja e hernies tek një ose disa pjesëve të organeve gjenitale të brendshme dhe e vetë fshikëzës dhe/ose uretrës (dalja e urinës) tek gruaja.

Funksioni i dëmtuar manifestohet me probleme me urinimin dhe mund të variojë nga urinimi i shpeshtë me ose pa ndjenjën e dëshirës për të urinuar, mund të manifestohet përmes mosmbajtjes së urinës e njohur ndyshe si inkontinenca urinare (urinimi gjatë ndonjë veprimi, kollitjes, teshtitjes, të qeshurit, marrëdhënieve seksuale, etj.), zbrazjes jo të plotë të fshikëzës, uroinfeksionet, marrëdhëniet seksuale të dëmtuara ose të pamundura.

Arsyet janë të shumta, por dominojnë mosha, lindja (veçanërisht vaginale), obeziteti, puna fizike, faktorët trashëgues, dobësimi i strukturave mbështetëse të muskujve etj.

Është e rëndësishme që çdo grua të jetë e vetëdijshme se ka një zgjidhje efektive dhe të përhershme për këto probleme.
Bëhet fjalë për operacione vaginale minimale invazive, me qëndrim të shkurtër në spital dhe shërim të shpejtë që mundëson rikthimin në aktivitetet e përditshme pa pasoja.

Prof. Dr. Vasil Iliev ka një praktikë shumëvjeçare në zbatimin e ndërhyrjeve moderne rikonstruktive për lloje të ndryshme të prolapsit të mitrës dhe/ose vaginës, si dhe zgjidhjen e përhershme të inkontinencës urinare.

Për rezervimin e terminit telefononi në 02 3091 484