Трет повик за средно медицински персонал во Центарот за едукација ZAN MITREV CLINIC

Дневна доза здравје

октомври 10,2017

По успешното завршување на едукацијата на првата и втора генерација на средно медицински персонал, отворен е нов повик за пријавување на кандидати. За едукација на средно медицински персонал во Центарот за едукација ZAN MITREV CLINIC може да се пријават сите заинтересирани кои завршиле четиригодишно средно медицинско образование, но и останати лица од оваа област кои сакаат да го надоградат своето знаење и да имаат врвна пракса во Специјализираната болница ЖАН МИТРЕВ.

Едукацијата и за оваа генерација ќе трае 3 месеци, според веќе практикуваниот курикулум за обука која се состои од теоретски и практичен дел. Предавањето се одвива пет дена во неделата, од 3 до 4 часа и пракса во траење од 4 часа. На крајот од денот, за наученото се прави евалуација од менторот. По тримесечната едукација, секој кандидат ќе полага испит, пред комисија за сертификација, и секој што успешно ќе помине на истата ќе добие сертификат за завршена едукација. Сите кои ќе покажат одлични резултати, а по препорака на комисијата, ќе имаат можност да се вработат во болницата.

Заинтересираните кандидати може да се пријават кај Александра Темелковска на е-маил: temelkovska@zmc.mk, а за сите детални информации може да се јавите на 02/30 91 500 и 02 / 30 91 484.