Уште еден од многу излекувани пациенти од ковид центарот на нашата клиника заминува дома

Дневна доза здравје

ноември 11,2020

Овој 55 годишен велешанец по една недела лежење во инфективното одделение во Велешката болница решил да го побара својот спас во нашата клиника.

Во ковид одделението на нашата клиника веднаш почнал процесот на хемофилтрација за што сведочи и самиот пациент. Опоравувањето течело бавно, поради неговата тешка состојба во која бил донесен … но, сепак, по неколку дена се појавиле првите знаци за надеж дека ќе биде подобро.

Брзо и ефикасното лекување е клучот на успешниот третман за што говори и нашиот пациент. Тој упатува порака до сите кои се болни да не чекаат да им се влоши состојбата па потоа да бараат спас.