2. Рендас Ј.В.Батиста

Дневна доза здравје

март 03,2010

Со др.Митрев и др.Анѓушева за прв пат се сретнав за време на Симпозиумот во Рим. Бев импресиониран од нивните презентации. Подоцна бев поканет да дојдам во Скопје, да држам предавање и активно да учествувам на неколку операции. Имам посетено повеќе болници во различни центри во тек на последните години, и само малку центри ја имаа опремата што ја видов во Скопје. Тогаш ми стана јасно, зошто имаат толку добри хируршки резултати. Тоа е не само поради тоа што се одлични професионалци, туку и поради повеќе причини што би сакал да ги назначам:

Нивниот Кардиоваскуларен Центар е опремен со последен тренд на опрема. Најдобар квалитет на опрема можам да речам, меѓу повеќе познати центри каде што сум бил.

Сестрите се внимателни, многу е пријатно да се работи со нив. Се чувствував како да работам во домашна атмосфера.

Слично се чувствував и со техничарите. Тие се луѓе со одлично искуство и пријатен карактер.

Докторите кои се на пракса, упорно се надоградуваат. Сум ги видел како учат и активно учествуваат во иследувањата. Тие се доста трудољубиви.

Најважно од се е нивниот однос. Да, тие знаат дека се добри, но секогаш се со отворена свест да бидат уште подобри. Постојано бараат начини за унапредување на работата. Тие знаат што сакаат.

“Кој не знае што бара, кога ќе го најде, нема да го забележи”.

Му честитам на др.Митрев и на сите Доктори, сестри, техничари и други вработени во овој важен Кардиоваскуларен Центар за вонредната работа и труд што ги вложиле на нивните 1000 пациенти и им пожелувам добра среќа за наредните 10.000 пациенти. Сигурен сум дека ќе ги третираат со иста грижа и просветување, како што работеле и до сега.

Ви благодарам за привилегијата да учествувам на оваа прослава.Рендас Ј.В.Батистаhttp://www.ctsnet.org/home/rbatistahttp://www.ctstrent.org/Editors/batista2.htm