Закажете преглед

Закажи преглед

389 2 3091500

18.10.2018

Решавање на спад на гениталните органи кај жените

Кај постарите жени кои повеќе не се сексуално активни, едноставна процедура за решавање на спадот на гениталните органи е вагинална операција т.н. колпоклеиза. Постапката е опишана од “Ле Форт” и вклучува отстранување на дел од предниот и задниот вагинален ѕид, со затворање (шиење) на краевите на предниот и задниот ѕид еден со друг.

Оваа постапка може да се спроведе без оглед дали е присутна матката, грлото на матката.