Книга на впечатоци на Специјалната болницата за хирушки болести„Филип Втори“

Дневна доза здравје

март 03,2015

Книга на впечатоци на Специјалната болницата за хирушки болести„Филип Втори“Минути за одлука..секунди за реакција..години за живеење..

Ништо не се помни така силно, ништо не допира така моќно како искажаните зборови, искрените пораки на благодарност од луѓето кои својот живот го доверуваат на нашаиот тим. Довербата е најголемиот успех, зборовите од душата на пациентите најголема награда.

Недоброј реченици од луѓето на кои им помогаме, грижејќи се за нивното здравје, давајќи му нова можност на животот. Секојдневно одговарајќи најдобро на повикот кој е наша професионална определба.Во книгата на впечатоци на Специјалната болница за хирушки боелсти „Филип Втори“ страниците се исполнети со ракописи од знајни и незнајни луѓе, на различна возраст, напишани на многу јазици. Во овие изминати 15 години илјадници и илјадници човечки судбини зависеле од нас, од нашата подготвеност, стручност, реакција. Мотивирани од животот, бидејќи секој спасен човек значи уште едно среќно семејство, секоја нова добиена битка значи продолжување на борбата.

Ова се некои од пораките на нашите пациентите:„Благодарност до персоналот на „Филип Втори“ д-р Тања Анѓушева и секако најголема благодарност до д-р Жан Митрев. Оперирана 29.10.2014 година. Прашував и барав најуспешен хирург во Русија, Турција, Германијаљ, Србија и други земји. Но секаде одговорот се разликуваше од начинот и постапката на самата сложеност на операцијата. Од сите тие одговори најсигурен начин, пристап и оперативен зафат за операцијата ми даде д-р.Жан Митрев. Одлуката беше донесена. Мојот живот во рацете на Специјалната болница по хирушки болести„Филип Втори“. Тоа беше вистинската одлука. Не се каам,операцијата помина успешно и денеска не чувствувам никакви последици. Народе најдоброто решение, најсигурниот хирург Ви е д-р Жан Митрев. Верувајте во него,бесконечно најдобар, најстручен во Евро-Азија“П.С

„Голема благодарност до д-р Иван Милев и до пероснлот“Е.Н

„Беизмерна благодарност до д-р Никола Христов кој ми ја спаси ногата,ми даде нова нога. Благодарноста ја издазувам и д-р Борјанка и цел медицински персонал. Ви благодарам во името на целото мое семејство. Вие сте први во се. Македонија треба да е среќна што ве има сите Вас“Н.С

„Многу сме задоволни од услугата во Вашата установа а посебно од вниманието кои ни го посвети д-р Шпенд и неговата работна екипа. Пожелувам успех и понатамошна одлична сорабтка на целиот персонал на „Филип Втори.“Д.Т

„Не е убаво она што е убаво, туку она што на срцето му е драго. А тоа е дека сака да живее уште долго. Најголема благодарност“Д.М

„Благодарност и почит за Вашата стручна, совршена услуга, внимание и дисциплина која постои во „Филип Втори“ не само кон мене туку од мјот престој видов дека подеднакво внимание и грижа им давата не сите кои се Ваши пациенти. Вие сте болница со авторитет, пример за тоа како треба да се работи. Вие сте македонска гордост. Предводени од д-р Митрев.“Г.Б

Благодарам од срце Академик Митрев. БЛАГОДАРАМ а целиот персонал на болницата „Филип Втори“. На д-р Зафировска на целиот тим кој ја изврши операцијата. Благодарам за животот кој ми го подаривте.Зборвите не можат да ја доловат и опишат благодарноста, што сакаме да ја изразиме кон овие луѓе, лекари на болницата. Господ да Ви дари долг живот.“Фамилија од Штип

„Светска умна глава,лесни божји раце, тоа е Д-р Митрев. Одличен организатор, големо докторско око, тоа е д-р Енвер.“М.М

„Вие сте пример за сите болници во Македонија и во светот. Благодарам е најмалку што можам да кажам.“Ј.С

„Да бев писател сите прекрасни позитивни епитети би ги посветила на една прекрасна личност.Со сета своја посветеност ми сздаде свесност за најскапоценото нешто,ЗДРАВ ЖИВОТ. Со почит и благодарност до д-р Тања Анѓушева.Бидете благословена.Ваш пациент“

„Благодарни сме за секој ваш збор“…Специјална болница за хирушки болести „Филип Втори“.