Обука за нов дата менаџмент софтвер “Sorin-Connect” за машините за вонтелесна циркулација

Дневна доза здравје

јули 07,2013

Обука за нов дата менаџмент софтвер “Sorin-Connect” за машините за вонтелесна циркулација

Во период од 27.05.2013 до 29.05.2013 под покровителство на Sorin(Stockert) групацијата во Минхен Германија се одржа тренинг обука за користење на најновaта генерација на дата менаџмент софтвер ‘’Sorin Connect” за автоматско собирање и обработка на медицински податоци од машините за вонтелесна циркулација “ Sorin-S5”, “Sorin C5”, “Sorin S3” и” Sorin SC”. Како преставник од “Филип Втори” учествуваше перфузионист Игор Кајевски кој се здоби со сертификат од Sorin групацијата со валидност во следните три години.