Пријателства кои траат

Дневна доза здравје

октомври 10,2016

Доказ дека болницата може да биде едновремено и место на кое се грижиме за нашето здравје и место на кое стекнуваме пријателства е пријателството кое трае веќе 4 години помеѓу тимот на нашата болница и Ф.М. младо момче кое за првпат го запознавме во 2013 година.

Тој дојде заради комплексна операција на срце и откако поминавме еден интензивен месец заедно Ф. стана неразделен ден од нашето секојдневие. Денес Ф. е здраво, весело и младо момче кое живее со своите родители, братот и помалата сестра во куќа која не соодветствува на минималните стандарди за добри животни и хигиенски услови.

Започнувајќи од 2013 година па се до денес тимот на Филип Втори го поддржува ова петточлено семејство преку донирање на покуќнина, облека и храна. Така и овојпат, јадењето кое Академик д-р Жан Митрев го подготви во прилогот “Ручек со д-р Митрев”, како и храната која ја подготвија вредните готвачи од ресторанот “ПУЛС” кој се наоѓа во склоп на болницата им беа подарени на Ф. и неговото семејство.

Малите работи знаат да донесат големи насмевки на лицата за пријателствата кои траат…