Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

13.12.2013

Advanced Principles in Operative Fracture Management Course for ORP

Advanced Principles in Operative Fracture Management Course for ORP

Во период од 8-10.11.2013 год. Во Загреб,Хрватска,се одржа првиот Advanced Principles in Operative Fracture Management Course for ORP,во рамките на AO Trauma.Курсот се состоеше од теоретски предавања,дискусии на случај и практични вежби,кои завршија со тестирање на стекнатото знаење и доделување на сертификати.Акцент беше ставена минимално инвазивните техники при остеосинтеза(MIPO).Имаше учесници од 12 земји,а од нашата болница учество земаа инструментарките Катерина Ристовска Јанев и Десанка Ѓурчиноска.