Новости

Најнови вести од нашата Клиника

Министерката за Одбрана на Р.Словенија во посета на ,,Филип Втори”

24.03.2010

Министерката за Одбрана на Р.Словенија во посета на ,,Филип Втори”

На 03.06.2009 Министерката за Одбрана на Р.Словенија, д-р.Љубица Јелушиќ ја посети Болницата, Филип Втори”. Министерката изрази голема благодарност до Академик…

Погледни повеќе
Донација на др.Митрев за ваквинација на пензионерите

24.03.2010

Донација на др.Митрев за ваквинација на пензионерите

Средства за 100 вакцини за заштита од сезонскиот грип се донирани на Здружението на пензионерите – Кисела Вода.На 10 и…

Погледни повеќе
Кампањата за борба против кардиоваскуларните заболувања

24.03.2010

Кампањата за борба против кардиоваскуларните заболувања

И оваа година Специјалната болница по хируршки болести ФИЛИП ВТОРИ продолжува со активно учество во кампањата за борба против кардиоваскуларните…

Погледни повеќе
Специјална болница по хируршки болести ФИЛИП ВТОРИ

24.03.2010

Специјална болница по хируршки болести ФИЛИП ВТОРИ

На 15.12.2008 година Средношколци од средното медицинско училиште „Д-р.Калаузи“ – Битола на нивна иницијатива ја посетија Специјалната болница по хируршки…

Погледни повеќе
Покана на Здружението на лекари за критично болни пациенти на Р.Македонија

24.03.2010

Покана на Здружението на лекари за критично болни пациенти на Р.Македонија

На 13.12.2008 година на покана на Здружението на лекари за критично болни пациенти на Р.Македонија во просториите на деканатот на…

Погледни повеќе
Отворање на втора операциона сала

24.03.2010

Отворање на втора операциона сала

На ден 13.08.2008 година при ПЗУ Специјална Болница по хируршки болести свечено се отвори и пушти во работа втората операциона…

Погледни повеќе
Болницата “Филип Втори” се приклучи кон прославата на денот на општина Карпош со бесплатни прегледи

24.03.2010

Болницата “Филип Втори” се приклучи кон прославата на денот на општина Карпош со бесплатни прегледи

По седми пат се одржа манифестацијата “Ем умеам, ем можам”, традиционална манифестација која е од големо значење за жителите на…

Погледни повеќе
Пинг-понгарската Федерација и Кошаркарската Федерација на Макдонија во тесна врска со “ Филип Втори

24.03.2010

Пинг-понгарската Федерација и Кошаркарската Федерација на Макдонија во тесна врска со “ Филип Втори

Болницата е спонзор на сите пинг-понгарски лиги кои ги организира Пинг-понгарската федерација на Македонија, супер лига за сениори, Прва лига…

Погледни повеќе