Новости

Најнови вести од нашата Клиника

Рак на дебелото црево – честа, но потенцијално излечлива болест

15.07.2024

Рак на дебелото црево – честа, но потенцијално излечлива болест

Ракот (аденокарцином) на дебелото црево е трета по честота малигна болест во светот и најчеста малигна болест на дигестивниот систем.…

Погледни повеќе
Деменција – како да ги препознаете симптомите

10.07.2024

Деменција – како да ги препознаете симптомите

Во моментов над 55 милиони луѓе ширум светот имаат деменција, од нив над 60% живеат во земји со низок и…

Погледни повеќе
Најчести здравствени проблеми во летниот период

04.07.2024

Најчести здравствени проблеми во летниот период

Секоја сезона има свои особености кои влијаат позитивно или негативно на здравјето. Летото не е исклучок и тоа со себе…

Погледни повеќе
Хируршка корекција на уши – Отопластика

01.07.2024

Хируршка корекција на уши – Отопластика

Естетската корекција на ушните школки претстававува една од најчесто изведуваните естетски операции во детската возраст. Корекцијата на ушните школки најчесто…

Погледни повеќе
Се што треба да знаете за миоми на матката

01.07.2024

Се што треба да знаете за миоми на матката

Миоми (фиброми) на матката се неканцерозни израстоци на мускулното ткиво на матката. Може да е еден или повеќе со различни…

Погледни повеќе
Совети како да се справите со вагинални инфекции во лето

19.06.2024

Совети како да се справите со вагинални инфекции во лето

Летото е период кога всушност вагиналните инфекции можат да зачестат. Затоа информирајте се како да останете безбедни. Гинеколошките прегледи за…

Погледни повеќе
Уникондиларна ендопротеза на колено

17.06.2024

Уникондиларна ендопротеза на колено

Уникондиларна ендопротеза на колено е минимално инвазивна процедура во однос на тоталната ендопротеза, при која што само оштетениот дел на…

Погледни повеќе
Скрининг за карцином на грлото на матката, ХПВ типизација или ПАП тест?

13.06.2024

Скрининг за карцином на грлото на матката, ХПВ типизација или ПАП тест?

Главна причина за појава на цервикален карцином е перзистентна инфекција со високо ризични типови на ХПВ ( хуман папилома вирус),…

Погледни повеќе
1 2 165