Пациенти и вработени од Zan Mitrev Clinic трчаа на Скопскиот маратон

Настани

мај 05,2019

Слободан Додевски е пациент на нашата клиника кој и по неколкуте операции изминативе години е во одлична состојба и како учесник на денешниот скопски маратон (04.05.2019) ја предводеше екипата на вработени во оваа традиционална трка.

Четириесетината вработени од речиси сите оддели покажаа како спортот може да испрати силни пораки на заедништво, силен дух, единство и дружељубие помеѓу пациентите и медицинскиот кадар, врска која се негува и по напуштањето на болничките одделенија.

Успешно завршената трка покажа дека сите бевме подготвени и доволно добро концентрирани со избалансирани сили да ги заокружиме идеите кои сме ги започнале, што всушност е и метод на целокупното наше работење.

Остануваме „Пат кон надеж“ за сите оние на кои сме им потребни во моментите кога е најтешко.

До следниот маратон … останете во добро здравје и добро расположение!