Целосен преглед во Клиника Жан Митрев за учесниците на Ракометен камп „40х20“

Настани

мај 05,2023

Учесниците во Ракометниот камп „40х20“ добија целосен здравствен преглед во Клиника Жан Митрев. Како медицински партнер и општествено одговорна здравствена установа, Клиника Жан Митрев ги презеде целосните испитувања на психо-физичката состојба на сите учесници на кампот. Утврдувањето на здравствена состојба на младите ракометари опфаќаше повеќе сегменти и беше спроведена во најсовремени услови од високо стручниот кадар на клиниката.

Ракометниот камп е „40х20“ се одржува втора година по ред во Охрид и е наменет за момци и девојки на возраст од 7 до 17 години. Проверката на моменталната здравствена состојба е врвен приоритет на организаторот на кампот како и на медицинскиот партнер Клиника Жан Митрев.