Усвојувањето нови знаења е секогаш предизвик, но и возбудливо искуство

Настани

април 04,2024

Нови научни знаења со цел напредок во грижата за пациентите, голем број интерактивни сесии со практични случаи за управување со васкуларен пристап како и предизвикувачки сценарија за ТАВИ, беа само дел од презентираното за веме на првиот регионален собир My Sofia Valves кој се одржа на почетокот на април во Универзитетската болница „Света Ана“ во Софија, Бугарија. Секако најголем интерс предизвика сесијата посветена на „Предизвикувачки случаи и компликации“.

На овој курс учествуваше и дел од нашиот ангио тим предводен од д-р Вилма Ампова-Соколов – кардиолог и сестрите Сузана Костовска и Соња Русевска.