Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Traumatologjia sportive

Kur merrni pjesë në aktivitete sportive dhe palestër fizike, mund të dëmtoni indet e buta të trupit tuaj. Edhe aktivitetet e thjeshta ditore mund të dëmtojnë këto ligamente, tendona dhe muskuj.

Disa nga dëmtimet e indeve të buta që mund të ndjeni janë:

Ndrydhja
Tendosje
Kontuzioni
Tendonitis
Bursitis
Lëndime nga sforcimet

Cdo njera prej këtyre gjendjeve mund të jetë rezultat i një ngjarje, të tilla si një rënie, përkulje e papritur ose goditje në tru. Ju gjithashtu mund të vuani nga një ose më shumë nga këto lëndime për shkak të përsëritjes së tepruar, siç janë aktivitetet sportive në vazhdim. Në këtë rast, sasi të vogla stresi (stresi) në trup grumbullohen ngadalë por me siguri. Rezultati mund të jetë dëm dhe dhimbje.